Sonkafőzés
A húsvéti asztalra szánt sonka kiválasztásakor mindenekelőtt nézzük meg jól a termék címkéjét.
A kötözött sonka -még ha drágább is- csakis jó minőségű, valódi sonka legyen, mintsem nyesedékből készült préselt húsáru.
- A sonkát előző este áztassuk be annyi hideg vízbe, ami ellepi. Így nem lesz annyira sós.
- Mindig tiszta, hideg vízben kezdjük el főzni, annyi vízben, ami ellepi.
- Kis lángon főzzük. A főzővízbe tehetünk babérlevelet, egész vöröshagymát vagy fokhagymát, de ezek nélkül is finom lesz.
- Villával ellenőrizhetjük, megpuhult-e már a hús.
- Hagyjuk a vízben kihűlni, így könnyebb lesz szeletelni. A kötözött sonkáról csak ilyenkor szedjük le a hálót.
- A sonka főzőlevét felhasználhatjuk tojások főzésére, de remek bablevest, krumplilevest készíthetünk belőle később.
2007. Március 29., 13:02
Kapcsolódó linkek