Receptek 🍲
Köszöntelek a receptjeink összefoglaló oldalán. Remélem, hogy néhány receptünk elnyeri a tetszésedet, és sikerül finomságokkal meglepned a családodat.
Konyha
Konyhai kisokos
Ha gondot okoz a brit és az amerikai mértékegységek átváltása a nálunk szokásos SI mértékegység-rendszerre, akkor neked is hasznodra lesz ez az átváltó táblázat. >>>
Kis fűszer-abc
A fűszerek trópusi vagy hazai eredetű növények illat- és ízanyagokban gazdag részei. Ezeknek minősége és mennyisége az egyes fajtákra jellemző. A fűszerek nemcsak megízesítik ételeinket, de serkentik az emésztést, esetenként baktérium- és gombaölő hatásuk is van ezáltal javítják az élelmiszerek eltarthatóságát. >>>
Ételtípusok szokásos fűszerezése
Pheadra összegyűjtőtte, melyik ételhez milyen fűszernövények közül választhatjuk ki a megfelelőt. >>>
Recept ötletek
Kefires lángos
Finom, otthon könnyen elkészíthető, ízletes házi lángos, a tésztája több napig felhasználható. >>>
Mit csomagoljunk tízóraira?
A gyerekek változatos, egészséges étkeztetése még otthon is gond, hát még az iskolában! Ha nem akarunk az iskolai büfé választékára hagyatkozni, csomagoljunk minden nap tízórait a gyerekünknek. >>>
Sült gesztenye
Ahogy egyre korábban sötétedik és egyre hidegebbek is lesznek az esték, nagyon jó hangulatot varázsolhat az otthonukba egy kis sült gesztenye. Nem igényel különösebb szakácstehetséget, bárki sikert arathat vele. >>>
Sütőtök
A sütőtök (Cucurbita maxima) őshazája Közép- és Dél-Amerika trópusi vidéke, de Indiában is közkedvelt táplálék. A sütőtök fajták az inkák, maják és aztékok étrendjében a bab és a kukorica mellett fontos szerepet játszottak. Amerika felfedezése után került Európába, hamar közkedveltté vált. A XVI. század óta ismert és termesztett növény Magyarországon is. >>>
Paradicsom
A paradicsom (Lycopersicon esculentum) a burgonyafélék családjába tartozik, húsos bogyótermése világszerte az egyik legkedveltebb zöldségnövény. Bogyójának színe többnyire piros, a benne lévő likopin, illetve béta-karotin mennyiségétől függően. >>>
Farsang
Húsvét
Mazsolás kalács
A húsvéti asztal elengedhetetlen étele a kalács. Lehet fonott, kakaós, citromos -lényeg, hogy kalács legyen. >>>
Sonkafőzés
A húsvéti asztalra szánt sonka kiválasztásakor mindenekelőtt nézzük meg jól a termék címkéjét. >>>
Sárga túró
Ez egy nagyon finom húsvéti étel, amit édesanyámtól tanultam. Sonkával és kaláccsal szoktuk enni, nagyon finom. >>>
Karácsony
Narancs dzsem
Narancs- és fahéjillat nélkül nincs is igazi karácsonyi hangulat. A narancsdzsemet viszonylag egyszerű elkészíteni, sokáig eláll, és kicsi üvegekbe töltve, egyéni címkékkel és tetővel feldíszítve ajándéknak is ideális. Ízlés szerint lehet kesernyésre vagy édesebbre készíteni. Pirítósra vagy kalácsra kenve remek reggeli vagy vacsora, de töltelékként sütemények készítéséhez is felhasználható. >>>
Karácsonyi desszertek
Karácsonyi desszertek, melyeket mi készítünk Karácsony alkalmából a családunknak. >>>
Tartalomjegyzék