Sült gesztenye
Ahogy egyre korábban sötétedik és egyre hidegebbek is lesznek az esték, nagyon jó hangulatot varázsolhat az otthonukba egy kis sült gesztenye. Nem igényel különösebb szakácstehetséget, bárki sikert arathat vele.
A gesztenyét mossuk meg, majd legalább 1 napra áztassuk annyi vízbe, hogy teljesen ellepje.
Sütéskor melegítsük elő a sütőt, állítsuk maximális fokozatra. A gesztenyéket a domború felükön vagdossuk be X alakban. Mivel a víztől némileg felpuhul, ez nem lesz nehéz.
Tegyük be a sütőbe kb. 20 percre.
Ha kész, még melegen (amint meg tudjuk fogni) pucoljuk meg, mert később rászárad a héja és akkor már nem lesz könnyű dolgunk.
Magában is fogyaszthatjuk, de szétnyomkodva, némi cukor és rum(aroma) hozzáadásával süteménybe is tehetjük.
2011. November 8., 16:14